Skip to navigation Skip to content

Tactical Menu

  • People
  • Counties
  • News
  • Topics
  • Programs
  • Online courses
  • Events
  • Publications
  • Products/Services
  • Missouri 4-H

Breadcrumb

  1. Home
  2. Topic

Topic

Dietary guidelines : publication

5 Steps to Buying Meat Direct From the Farm

If you are interested in buying meat from a local farmer, in quarters or halves, review these five considerations: how much meat your family can consume and what cuts to buy, sourcing an animal, finding a local meat processor, costs, and timing.

A SMART Start to Finding Nutrition and Health Apps

Editor’s noteThe following abstract describes a publication that is only available as a downloadable PDF.

Apps to Know From the Nutrition and Health Pros

Editor’s noteThe following abstract describes a publication that is only available as a downloadable PDF.

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en cuarto grado — Lección 1 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en cuarto grado — Lección 10 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en cuarto grado — Lección 2 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en cuarto grado — Lección 3 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en cuarto grado — Lección 4 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en cuarto grado — Lección 5 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en cuarto grado — Lección 6 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en cuarto grado — Lección 7 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en cuarto grado — Lección 8 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en cuarto grado — Lección 9 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en el kínder — Lección 1 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en el kínder — Lección 2 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en el kínder — Lección 3 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en el kínder — Lección 4 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en el kínder — Lección 5 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en el kínder — Lección 6 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en el kínder — Lección 7 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en el kínder — Lección 8 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en el kínder — Lección 9 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en preescolar — Lección 10 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en preescolar — Lección 3 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en preescolar — Lección 4 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en preescolar — Lección 5 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en preescolar — Lección 6 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en preescolar — Lección 7 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en preescolar — Lección 8 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en preescolar — Lección 9 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en primer grado — Lección 1 (Paquete de 25)

Este boletín se corresponde con la Lección 1 del currículo Aprendiendo Nutrición con el Chef. Aprenda la importancia del lavado de manos para evitar enfermedades.

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en primer grado — Lección 2 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en primer grado — Lección 3 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en primer grado — Lección 4 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en primer grado — Lección 5 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en primer grado — Lección 6 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en primer grado — Lección 7 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en primer grado — Lección 8 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en quinto grado — Lección 1 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en quinto grado — Lección 10 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en quinto grado — Lección 2 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en quinto grado — Lección 3 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en quinto grado — Lección 4 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en quinto grado — Lección 5 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en quinto grado — Lección 6 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en quinto grado — Lección 7 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en quinto grado — Lección 8 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en quinto grado — Lección 9 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en segundo grado — Lección 1 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en segundo grado — Lección 2 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en segundo grado — Lección 3 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en segundo grado — Lección 4 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en segundo grado — Lección 5 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en segundo grado — Lección 6 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en segundo grado — Lección 7 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en tercer grado — Lección 1 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en tercer grado — Lección 2 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en tercer grado — Lección 3 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en tercer grado — Lección 4 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en tercer grado — Lección 5 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en tercer grado — Lección 6 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en tercer grado — Lección 7 (Paquete de 25)

Nota del editor

Aprendiendo Nutrición con el Chef — Boletín de educación nutricional para niños en tercer grado — Lección 8 (Paquete de 25)

Este boletín en español corresponde a la Lección 8 del Currículo Enseña-Me Nutrición para Tercer Grado, Construyendo Mi Cuerpo. En este boletín se anima a las familias a revisar los cinco pasos en el proceso de escoger comidas saludables. Estos pasos le ayuda también a los niños a comer alimentos…

Build a Healthy Plate Poster

Learn about the latest dietary guidelines, including eating more fruits, vegetables, whole grains, and lower-fat dairy products; eating less sugar, fat, salt/sodium; varying protein choices; and balancing calories for weight maintenance.

Can-Do Recipes: Beans

Easy-to-prepare recipes using beans as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Chicken

Easy-to-prepare recipes using chicken as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Corn

Easy-to-prepare recipes using corn as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Crackers

Easy-to-prepare recipes using crackers as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Cranberries

Easy-to-prepare recipes using cranberries as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Green Beans

Easy-to-prepare recipes using green beans as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Lentils

Easy-to-prepare recipes using lentils as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Macaroni

Easy-to-prepare recipes using macaroni as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Missouri Mix

Easy-to-prepare recipes using Missouri Mix as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Peaches

Easy-to-prepare recipes using peaches as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Pears

Easy-to-prepare recipes using pears as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Peas

Easy-to-prepare recipes using peas as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Pineapple

Easy-to-prepare recipes using pineapple as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Pork

Easy-to-prepare recipes using pork as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Pumpkin

Easy-to-prepare recipes using pumpkin as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Ramen Noodles

Easy-to-prepare recipes using ramen as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Rice

Easy-to-prepare recipes using rice as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Tomato

Easy-to-prepare recipes using tomato as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Tuna

Easy-to-prepare recipes using tuna as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Can-Do Recipes: Venison

Easy-to-prepare recipes using venison as the main ingredient are displayed in this four-page flier. Additional cooking and preparation tips, measurement conversions, safety measures and cooking terms are also included.

Drink to Your Health Poster

This poster highlights the calorie and sugar content of various beverages, emphasizing water's benefits and offering tips for healthier drink choices.

Eating on a Budget Poster

This poster provides tips on stretching your food dollars and discusses unit pricing, getting the most out of the food you buy, and other ways to save money on your food budget.

Fresh Fruit and Vegetable Cards

Editor’s note The following abstract describes a publication that is only available for purchase.

Fruit Bingo Cards

Editor's note

Fruits and Vegetables Handout (Bundle of 25)

Learn how to include more fruits and vegetables in your diet with simple tips for healthy meals, snacks, and fun ways to involve kids in eating healthy.

Fruits and Vegetables handout for adults (Bundle of 25)

This handout provides tips for adults on incorporating more fruits and vegetables into daily meals, promoting healthy eating habits with variety and balance.

Fruits and Vegetables Poster

This poster promotes the benefits of eating fruits and vegetables, offering tips on shopping, preparation, and making produce appealing to children.

Healthy Celebrations Poster

Encourage healthy habits in kids with celebration ideas that avoid food rewards, promote nutritious snacks, and suggest fun, active party activities.

Healthy Eating on the Go poster

Get simple, time-saving tips to eat healthy on the go, including meal planning, smart snacks, and better choices when dining out or in a hurry.

La Inocuidad Alimentaria durante el Embarazo

Nota del editorEl siguiente abstracto describe una publicación que tiene el propósito de imprimir su distribución o descargar como un documento PDF. Por favor vea la conexión del archivo PDF.

Make your plate a healthy plate

Editor's note

Meat Product Labeling and Marketing: What Do All Those Words Really Mean? — Fact Sheet

Editor’s noteThe following abstract describes a publication that is only available as a downloadable PDF.

Menus that please

Editor's note

Milk and Dairy poster

This poster reviews the benefits of calcium-rich foods, key nutrients provided, lactose intolerance, alternate calcium sources and food safety for dairy foods.

MyActivity Log for Kids (Bundle of 25)

Editor's note The following abstract describes a publication that is available for purchase or as a downloadable PDF.

MyPlate Food Poster

Encourage healthy eating habits with this colorful poster of the MyPlate dietary recommendations. MyPlate promotes making healthy food and beverage choices from the five food groups: fruits, vegetables, grains, proteins and dairy. Order your poster from U

Pagination

  • Current page 1
  • Page 2
  • Next page ››
  • Last page Last »
Displaying 1 - 100 of 112

MU Logo

University of Missouri

Connect with MU Extension

Use our contact form

Find a specialist

Find an office near you

Donate

About us

Careers

Equal opportunity/ADA institution

Español

For employees

Extension councils

Noncredit conversion policy

Permissions policy

Return/refund policies

Shipping policy

Privacy policy

Terms and conditions

MU is an equal opportunity employer.

© 2025 — Curators of the University of Missouri. All rights reserved. DMCA and other copyright information. Privacy policy